Chat with us, powered by LiveChat

Golfkauden avaus lähestyy

Lumi Tahkon molemmilta kentiltä on lähestulkoon sulanut ja griinit ovat olleet jo pari viikkoa harsojen alla. Talvehtiminen on sujunut normaalisti eikä pahoja vaurioita ole päässyt syntymään. Aivan edellisen kevään tasoisilla, virheettömillä griineillä emme kuitenkaan pääse aloittamaan.

Pitkään jatkuneet yli 30 C pakkaset tammikuussa ja samanaikaisesti käytännössä lähes lumeton kenttä olivat todella huono yhdistelmä – ja tämä näkyy nyt väistämättä muutamien, varsinkin veden äärellä sijaitsevien griinien kunnossa. Niissä on jälkiä jääpoltteesta.

Nyt odotetaan roudan sulamista, yöpakkasten loppumista ja päivälämpötilojen reipasta nousua. Kentät päästään näillä näkymin avaamaan normaalirytmissä; New Course äitienpäiväviikonlopuksi ja Old Course tästä viikon päästä. Tiedotamme tarkemmista päivistä heti kun ne selviävät.

Molemmilla kentillä on tehty talven aikana voimakasta puuston harvennusta; varsinkin Old Coursella. Tällä on ollut kaksi selkeää tavoitetta:

A. Kentänhoidollinen ja turvallisuuteen liittyvä

-Ruohon kasvu on voimakkainta aamupäivästä, jolloin auringon valon pääsy lyöntipaikoille, väylille ja erityisesti griineille on tärkeää. Varsinkin havupuiden neulaset vaikeuttavat griiniruohon kasvua.

Myös kuivattavan tuulen pääsy kentälle on tärkeää. Kaikki vähänkin lahoamisen merkeistä ja useista pallon iskemistä kärsineet puut on kaadettu turvallisuussyistä, mm. OC:n ykkösväylän legendaarinen mänty. Se oli yläosastaan jo vaarallisen heikossa kunnossa. Myös kenttien hoitotoimepiteet isoilla koneilla ja laitteilla helpottuu ja nopeutuu kuin puiden ympäri ei tarvitse pujotella.

B. Pelaamiseen ja maisemiin liittyvä

-Puut hidastavat monesti pelaamista ja tekevät siitä vielä normaaliakin hankalampaa. Tahko on lomagolfkohde, joten haluamme, että kentät ovat pelaajaystävällisiä ja helpohkoja pelata. Näin lomasta ja pelikierroksista jää mukavampi fiilis. Tahkolla on poikkeuksellisen kauniit, kenttää ympäröivät maisemat. Tulevana kesänä maisemat ovat vielä entistäkin komeammat!

Kategoriassa Ajankohtaista