Chat with us, powered by LiveChat

Kaitsu ja Oskari Aurinkorannikolla

Lauro Golf on hyvä kasvualusta Espanjan Aurinkorannikolta saamme talvella kaikki tarvitsemamme hedelmät ja vihannekset. Samoilla seuduilla kypsyy myös toisenlaista satoa – nuoria suomalaisia golflahjakkuuksia, joilta on jatkossa lupa odottaa paljon OskariMalagan lähistöllä harjoittelee ja opiskelee muutama orastava suomalainen golfammattilainen. Viisi poikaa käy tämän kevään koulua Fuengirolan suomenkielisessä lukiossa. Opintojen jälkeen kaikki kiiruhtavat treeneihin tai kentälle.

Etelä-Espanjassa olosuhteet golfharjoittelulle ovatkin mitä parhaimmat. Lämpötila on läpi talven ainakin päivisin selvästi plussan puolella. Helmikuun loppupuolella aurinko paistaa jo komeasti ja lämpöasteita on parhaimmillaan yli 20. Samaan aikaan Suomessa lyödään palloja lämmitetyissä kuplahalleissa.

Golfia 35 tuntia viikossa Espanjassa tapaamamme pojat harjoittelevat ja pelaavat golfia viikossa reilusti yli kolmekymmentä tuntia. Näiden junnujen ohjelmaan kuuluu golfin lisäksi punttisalia kolmesta neljään kertaa viikossa ja herkistelymielessä he harrastavat myös espanjalaista mailapeliä, padelia. Pojat tähtäävät ammattilaisuralle, mutta haluavat ensin suorittaa lukion ja saada ylioppilaslakin. Kaikille on yhteistä se, että he halusivat täksi talveksi kunnolliset harjoitteluolosuhteet, joissa voi kehittyä pelaajana. Omilta seuroiltaan he saavat taloudellista tukea muutamaan Espanjassa pelattavaan Gecko Pro Tourin osakilpailuun. Myös Suomen Golfliiton voisi kuvitella kiinnostuvan tämäntapaisen harjoittelumuodon kehittämisestä.

Golftunteja nuoret saavat kerran viikossa, mutta harjoittelua kertyy peräti 35 tuntia. Myös ensikontakti urheilupsykologiin on otettu. Kaikki kokevat tämän tärkeäksi osaksi harjoittelua ja kehittymistä pelaajana.

Oskari Perttilä ja Kaj-Matias Kujala ovat molemmat 16-vuotiaita ja pelaavat tasoituksilla 2,0 – 2,5. Myös he käyvät suomalaista lukiota ja asuvat huoltajansa kanssa samassa kämpässä. Pelikierrokset ovat menneet Laurossa parhaimmillaan 74 lyönnillä. Treenejä tulee kummallekin viikossa 35 tunnin verran salitreenit mukaan lukien. Molemmat kokevat lyövänsä hyvin, mutta huonot osumat verottavat satunnaisesti tulosta. Kehittämistä löytyy tasaisesti kaikilta osa-alueilta. Pojat palaavat Suomeen huhtikuun puolivälissä.

Lähde: Golfpiste.com / Jenni Soikkeli

Kategoriassa Ajankohtaista