Kehoitamme suureen varovaisuuteen ukkosella!

Toimintaohjeita ukkosen yllättäessä kentällä:

1.  Älä käytä sateenvarjoa. Älä mene suojaan puun alle.
2.  Tahkon kaikilta kentiltä löytyy ns. taukokatoksia, joiden suojaan kannattaa hakeutua. Kun rakennusten tai ajoneuvojen turvaa ei ole tarjolla, houkutus suojautua väärällä tavalla voi käydä suureksi. Mikä suojaa rankkasateelta, voi houkutella salaman: sateenvarjon käyttö tai puun alle meneminen on erittäin vaarallista. On siis parempi kastua. Suuri puu voi antaa suojaa salamalta vain, jos asettuu siitä sen korkeutta vastaavalle etäisyydelle ja kyykistyy jalat yhdessä.
3. Mikäli kentän toimihenkilöt varoittavat mahdollisesta ukkosen vaarasta ja näette ukkospilvien lähestyvän kenttäaluetta, täytyy peli keskeyttää oma-aloitteisesti ja hakeutua suojaan. On myös huomattava, että henkilökunta on paikalla varottamassa ainoastaan ”virka-aikana”. Mikäli ukkossadepilvet ovat kentän päällä, peli tulee keskeyttää välittömästi, vaikka salamat iskisivät useammankin kilometrin päässä. Salama voi iskeä mistä tahansa samasta pilvimassasta.  Jokainen pelaaja on itse vastuussa omasta turvallisuudestaan.
4. Mene kyykkyyn, jos olet aukealla paikalla, se on ainoa tapa suojautua keskellä golfkenttää, jos ukkonen on suoraan päällä. Kyykistyminen on ainoa keino, jos ollaan aukealla, kuten pellolla tai golfkentällä. Kumisaappaat eivät suojaa suoralta salamaniskulta, mutta ne voivat suojata lähelle lyövän salaman aiheuttamalta ns. askeljännitteeltä.
5. Jätä mailat ja kärryt kentälle, kun hakeudut suojaan. Älä nosta niitä taukokatokseen.
6. Vältä korkeita paikkoja, sillä salama iskeytyy helposti sellaiseen.
7. Vältä myös liikkumista vesirajalla, sillä vesi johtaa sähköä hyvin.
8. Varoita ukkosesta muita pelaajia, mikäli huomaat, etteivät he reagoi ukkoseen millään tavalla, vaan jatkavat peliä.
9. Malta pysyä suojassa riittävän pitkään, niin että ukkonen on varmasti mennyt ohi.

 

Kategoriassa Ajankohtaista, Etusivun nostot