Kevät etenee ja kentillä tapahtuu

Talvi Tahkolla on ollut pitkästä aikaa erittäin suotuisa. Se on ollut sitä varsinkin alueen pääaktiviteettejä, laskettelua, hiihtoa ja moottorikelkkailua ajatellen. Lumi tuli ajoissa ja sitä on ollut riittävästi eikä kovia pakkasia ole juurikaan ollut, mikä on tarkoittanut, että myös routakerros on lähes olematon. Nämä em. asiat ovat erittäin positiivisia kenttien suotuisaa talvehtimista ajatellen.

Lunta Tahkolla on edelleen 40-50 cm väylien ja griinien suojana, eikä jäätä ole talven aikana päässyt muodostumaan kenttien pintaan. Näin ollen tulemme välttymään toivon mukaan kokonaan monena talvena molempia kenttiä vaivanneesta jääpoltteesta, joka on varsinkin griinien kannalta monesti tuhoisa ja hidastaa niiden täydelliseen pelikuntoon kuntoutumista.

Toivotaan myös, että syksyllä tehdyt talvituhosienten torjuntaruiskutukset ovat tehonneet ja vältymme myös näiltä usein meidän griinejä kiusanneilta haasteilta.

Ensi viikolla aloitamme ns. manuaalisen turvehiekan ja kalkin levityksen molempien kenttien viheriöille ja lyöntipaikoille.  Massiivisempi traktorilla tehtävä hiekka-kalkkiseoksen levitys väylille alkaa heti kun lumen pinta hieman laskee ja em. raskaalla laitteella peräkärryineen pääsee siellä kulkemaan. Tätä hiekka-kalkkiseosta levitetään väylille lumensulatusta nopeuttamaan; kalkkia n. 120 tonnia ja hiekkaa reilut 400 tonnia/kenttä.

Lunta emme tässä vaiheessa linkoa pois viheriöiltä koska painava traktori saattaisi painaa hitaasti häviävät renkaanjäljet syksyllä tapitettuihin ja holkitettuihin pintoihin kuten on käynyt joskus aikaisempina keväinä. Lunta ei kannata poistaa muutenkaan liian aikaisin koska tuulikuivuminen (kevätahava) voi tappaa lumettomat viheriöt hyvin tehokkaasti.

Vaikka lunta onkin nyt vielä kentillä paljon, tulee se sulamaan lähiviikkoina tumman hiekan ja kalkin ansiosta kohtuullisen nopeasti. Seuraava vaihe on levittää kaikille 36 griinille harsot estämään niiden kuivuminen ja vauhdittamaan ruohon kasvua.

Seuraamme siis päivittäin kevään etenemistä ja teemme parhaamme, jotta pääsisimme heti kauden alusta pelaamaan hyväkuntoisille kentille. Kauden avaus tapahtunee vkon 19 lopulla.

 

 

 

 

Kategoriassa Ajankohtaista