SGKY varoittaa vilpillisistä osakekaupoista

Golfosakkeiden markkinatilanteen taantuma on tuonut alalle toimijoita, jotka tekevät osakettaan kauppaavalle ns. negatiivisen tarjouksen, tekevät kaupat ja jättävät sen jälkeen kaikki vastuunsa golfyhtiöille hoitamatta. Suomen Golfkenttien omistajayhdistys, SGKY, on käynnistänyt selvitystyön tehtyjen kauppojen laajuudesta ja etenkin niiden laillisuudesta (sekä myyjän että ostajan osalta). Poliisille on jo tiettyjen kauppojen perusteella tehty tutkintapyyntöjä ostajien mahdollisesta rikollisesta toiminnasta, tutkintanimikkeet ovat petos ja törkeä petos.

Suositeltava tapa ennen osakekaupan suorittamista on varmistaa ns. hämärätarjouksen tekijän taustaa esim. golfyhtiön toimistosta tai käytettävissä olevista luottotietopalveluista (esim. Asiakastieto.fi). On myös myyjän etu, ettei hän osallistu mahdollisesti vilpilliseen kauppaan.

Tahko Golf Club Oy:n osakkeilla ei ole tiettävästi tehty yhtään tällaista kauppaa. Lisätietoja tarvittaessa Jukka Ilvalta, puh. 044 555 7450, jukka.ilva@tahkogolf.fi

Kategoriassa Ajankohtaista