Tahko-Tarina Golden Cup ratkottiin viikonloppuna

Tahko – Tarina Golden Cup pelattiin tällä kertaa uudessa muodossa. Tarinalaisista ja Tahkolaisista kisaajista muodostettiin tasoitusten mukaan kolme tasavahvaa joukkuetta, Albatrossi, Holari ja Eagle, jotka pelasivat sekä greensome, että henkilökohtaiset reikäpeliottelut. Koska ryhmien sisäiset tasoitukset olivat erittäin lähellä toisiaan, kisa voitiin pelata suoraan ilman tasoituksia. Joukkueet kisasivat lauantaina Vanhalla Tarinalla greensome joukkuereikäpeleissä ja sunnuntaina Uudella Tahkolla henkilökohtaisena reikäpelinä.

Tulokset

Ensimmäisen kispäivän jälkeen tilanne on erittäin tasainen. Kaikki kolme joukkuetta ovat vain yhden pisteen sisällä. Sunnuntain peleistä oli siis odotettavissa erittäin tasainen ja tiukka.

Kilpailun voitti lopulta Eagle joukkue vain kahden pisteen erolla Holariin. Voittajajoukkuetta saatiin jännittää aina viimeiseen ryhmään saakka.
Kilpailun nestori Toivo Kapanen (83v) otti viimeisessä maaliin tulleessa ryhmässä kolme pistettä ja takasi näin ensimmäisen päivän jälkeen kolmantena olleelle Eagle -joukkuelle nousun voitoon.

Uusi pelimuoto sai hyvää palautetta pelaajilta

Uudistettu pelimuoto oli menestys. Kolmen joukkueen ja singeleissä -pelaajan kesken pelattu reikäpeli antoi aivan uudenlaisia haasteita pelaajille ja monessa vaiheessa kierrosta. Vaikka reikä olisi omalta osalta mennyt jo ohi lyöntimäärän vuoksi, reikä saattoi ”skinien” tapaan mennä silti tasan toisten pelaajien osalta. Koko kierroksen osalta tilanne oli samalla tavalla mielenkiintoinen. Vaikka voittaja olisi jo viimeisillä rei’illä selvillä, kannatti voittajankin vielä pelata loppuun, koska tavoitteenahan oli pitää vastustajan pisteet mahdollisimman alhaalla jne.

”Tää oli tosi kiva pelimuoto. Tosi tasaisia ja tiukkoja vääntöjä. Samalla tutustui uusiin ihmisiin.” ”Vaikka itse ei onnistunut, niin silti reikä saattoi mennä tasan.” ”Oli kiva kun samantasoiset pelasi vastakkain ja peleistä tuli tasaisia.” ”Tätä kannattaa jatkaa.” ”Täähän oli nopea pelimuoto. Molempina päivinä pelattiin alle neljän ja puolen tunnin” ”En ole koskaan pelannut reikäpelejä, mutta tämän jälkeen aion kyllä pelata. Tää oli kivaa.”

Tulevalla kaudella kutsukilpailuna

Kilpailumuotoa testattiin tulevien kausien kolmen seuran haastekilpailua varten. Sekä kolmen joukkueen greensome, että henkilökohtaiset reikäpelit todettiin erittäin onnistuneeksi pelimuodoksi. Tarina ja Tahko haastavat ensivuodeksi jonkun Itä-Suomen lähiseuroista Golden Cup mittelöön – kenet? Se selviää tulevan talven aikana.

Tulokset ja lukuohje

Lähtöajat, joukkueet (Albatrossi, Holari ja Eagle) ja reikäpeliryhmät (vaakatasossa tiiajan mukainen ryhmä esim. lauantain joukkuepelissä Ruuska/Pennanen vs. Rantonen/Palsi vs. Hyvönen/Tuhkanen, sekä sunnuntain henkilökohtaisissa reikäpeleissä Pennanen vs. Rantonen vs. Hyvönen jne.):

Kategoriassa Ajankohtaista