Henni Mustoselle upea voitto Itävallassa

ITÄVALLASTA KUULUI sunnuntaina iloisia suomalaisuutisia, kun Henni Mustonen otti komean voiton Austrian International Amateur -kilpailusta. Tahkon Golfseuraa edustavalle Hennille Itävallan amatöörimestaruus oli ensimmäinen iso voitto ulkomailla.

Golfclub Schloss Schönbornin kentällä pelatussa kilpailussa Henni löi tauluun tuloksen -4 (73–69–74–72), joka riitti lopulta selvään voittoon.

Ensimmäinen iso voitto kansainvälisiltä viheriöiltä sai Henni Mustosen hymyilemään leveästi.

Sunnuntai-iltana kotiin palannut Mustonen kertoi tuoreet kuulumisensa voiton jälkeen.

”Sovittiin Oonan kanssa harkkarundilla, että jos jompikumpi meistä voittaa kisan, niin voidaan lähteä parkkipaikalta ja soittaa Poika saunoo -biisiä täysillä ikkunat auki. Ja niin me sieltä tänään lähdettiin!” Mustonen nauroi.

Tasokkaan amatöörikilpailun voittoon ei pelata sattumalta. Mustonen sai pelinsä oikeaan säveleen EM-joukkuekilpailuissa muutama viikko sitten, ja hyvä tunne lyönnistä on jatkunut siitä lähtien.

”Koko viikko oli aika varmaa tekemistä. Lyönti on tuntunut tosi hyvältä. Kenttä oli ajoittain melkoista ränniä, eikä ollut paljon tilaa missata, tai oltiin puissa”, etenkin avauslyöntiensä toimivuutta kiitellyt Mustonen kertoi.

Neljän kierroksen mittaiseen kilpailuun mahtuu monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Viime kesänä naisten lyöntipelin Suomen mestaruuden voittanut Mustonen myönsi, että välillä jännitys hieman häiritsi pelaamista, mutta hän sai pidettyä tilanteen lopulta hyvin kasassa. (lähde: Juha Hakulinen, Golfpiste.com)