Hennille voitto Erkko Trophyssä

Tuore Itävallan amatöörimestari TGS:n Henni Mustonen voitti kolmipäiväisen The Erkko Trophyn mestaruuden. Finnish Amateur Championship -nimelläkin tunnettu kilpailu pelattiin Talin golfkentällä Helsingissä.

Helsingin Golfklubilla koettiin jännittäviä hetkiä lauantaina, kun Erkko Trophyn ratkaisua haettiin uusintareikien kautta molemmissa sarjoissa. Lopulta mestariksi selvisivät Tammer-Golfin Teemu Mattila ja Tahkon Golfseuran Henni Mustonen.

Naisten kärkiryhmässä pelanneet Mustonen ja Katri Bakker olivat kolmen kierroksen jälkeen tuloksessa -2. Mustosella oli paikka ratkaista voitto jo viimeisellä reiällä, mutta reilu metrin mittainen birdie-putti ei uponnut.

Talin 18. reiällä pelattu uusinta sai dramaattisen käänteen, kun Bakker löi tyylipuhtaan soketin lähestymislyönnissään. Palloa oli etsimässä iso joukko katsojia ja pelaajia, mutta sitä ei kolmen minuutin etsintäajan puitteissa löydetty, joten Bakker joutui kävelemään takaisin väylälle lyömään uuden lyönnin.

Mustonen oli kolmella lyönnillä reilussa parissa metrissä puttaamassa birdietä. Viime viikolla Itävallan avoimen amatöörimestaruuden voittanut Mustonen upotti puttinsa, joka sinetöi hänelle Erkko Trophyn voiton. Bakkerin kohtalona oli jäädä hopealle.

Mustonen pelasi lauantaina varsin par-voittoista peliä, sillä päivän ainoa bogi tuli 17. reiälle. Birdiet hän teki väylille 8 ja 9.

”En osunut kauheasti griineihin, mutta puttasin tosi hyvin. Minulla on uusi putteri, ja sillä on nyt voittoprosentti tasan sata”, viime viikollakin voittopuhetta pitänyt Mustonen nauroi.

Uusinnan odottamaton käänne ratkaisi lopulta voiton Mustoselle. Toisen epäonni oli toisen onni.

”Se Katrin kakkoslyönti oli vähän epäonninen. Se oli harmi. Itse lähdin uusintaan vain pitämään pallon pelissä, ja tavoitteena oli saada kakkoslyönti griinin lähelle”, Mustonen kertoi.

Naisten kilpailun voittajaa odotti mukava bonus: villi kortti Ahvenanmaan Ladies European Tour -kilpailuun. Sitä Mustonen sanoi lähteneensä Erkkoon tavoittelemaankin.

”En ole ikinä pelannut Ahvenanmaalla. Se on syyskuussa, ja siellä varmaan tuulee aika paljon. Minulla ei ole ennen sitä kisoja, joten tässä ehtii treenata kunnolla.”