Vapaaehtoista kenttien raivausta yli sadan vuoden golfkokemuksella

Kuvan talkoonelikko, joka kutsuu itseään golfkenttäkosmetologeiksi, on jo vuosien ajan pitänyt Tahko Golfin molempien kenttien väylien välien sekä vesistöjen ja muiden reuna-alueiden kasvillisuuden kurissa.

Ryhmän pioneeri on JP Bergman, joka lähes 10 vuotta sitten ensimmäisenä ilmoittautui vapaaehtoiseksi siistimään ja raivaamaan Tahkon kenttien ja väylien reuna-alueita. Hänellä oli kokemusta tästä hommasta jo Tarinagolfin ajoiltaan. Pian hän sai tiimiin mukaan kolme muuta aktiivista golfaria. Tämän Tahkon Golfseuraa edustavan nelikon yhteenlaskettu golfkokemus on yli 100 vuotta, tasoitukset välillä 2.9 - 10.9 ja kierroksia he pelaavat jokainen yli 50 kesässä, joten he todella tietävät mitä tekevät - sekä kentällä että sen laidoilla.

"Virkistävää hyötyliikuntaa golfin vastapainoksi. Mukava katsella töidensä jälkiä pelatessaan; kunnes seuraavana keväänä vesakot pistää taas silmään ja homma alkaa alusta" -hymyilee Pekka Janhunen, yksi kosmetologeista.

"Tämä on hyvää vastapainoa 3-vuorotyölle ja erikoisen hyvää liikuntaa. Työn jälki näkyy välittömästi" -perustelee Janne Teitto talkoiluaan.

"Tahko Golf on hoitanut meille asianmukaiset varusteet ja tarjoaa talkoopäivinä lounaan. Paras kiitos tulee kuitenkin pelaajilta, jotka osaavat arvostaa kenttien hyvän kunnon lisäksi myös yleistä siisteyttä välittömästi pelialueiden ulkopuolella" -sanoo Tero Penttilä.

Tahkon kenttämestari Risto Honka yhdessä toimitusjohtaja Jukka Ilvan kanssa arvostavat tämän nelikon työn todella korkealle. "Meidän kentät näyttäisivät aivan erilaisilta ilman tämän porukan koko kesän jatkuvaa pyyteetöntä ahkerointia. Kenttähenkilökunta saa keskittyä päätoimisesti kenttien hoitoon kun nämä veljet kantavat vastuun ympäristön siisteydestä - ja vieläpä täysin vapaaehtoisesti" -kiittelee Risto Honka kosmetologien panosta.

"Mikäs sen parempaa alkuverryttelyä kun raivata ensin tankillinen ja siirtyä sitten porukalla nauttimaan työnjäljistä kentän puolelle" -kiteyttää porukan henkinen johtaja JP Bergman.


Golfkenttäkosmetologit vasemmalta: JP Bergman, Janne Teitto, Tero Penttilä ja Pekka Janhunen.