Tarinagolf voitti Golden Cupin

Perinteinen kolmen savolaisen golfseuran välinen ja Ryder Cup-henkinen ottelu Tahko Golfin, Tarinagolfin ja Eerikkala Golfin välillä miteltiin loppuun kuluneena viikonloppuna ja voiton vei melko selkeällä erolla Tarinagolf.

Golden Cup -seuraottelu pelattiin ensimmäisen kerran Tahko Golfin ja Tarinagolfin välillä vuonna 2008. Vuonna 2017 mukaan liittyi Eerikkala Golf eli tämän vuotinen kamppailu oli jo 7. peräkkäinen tällä kokoonpanolla.

Ottelut pelataan 32-henkisillä joukkueilla tasoituksellisina reikäpeleinä. Tasoitukset hoidetaan heitoilla, joita ei lasketa lyönneiksi eli kyseessä on varsin sopuisa ja ei-niin-vakava -seuraottelu.

Tämänvuotinen kisa aloitettiin sunnuntaina 10.9. Vanhalla Tahkolla Shamble-pelimuodolla ja päivän päätteeksi pistetilanne oli: Tahko 34, Tarina 32 ja Eerikkala 30 eli varsin tasainen.

Seuraava osakisa käytiin lauantaina 16.9. Vanhalla Tarinalla hieman haasteellisemmassa säässä, mutta iloisin ilmein pelimuotona henkilökohtainen reikäpeli Tarinan kerättyä 73 pistettä, Eerikkala 61 ja Tahko 60 pistettä.

Päivän jälkeen suunnattiin Tervon Koskisydämeen, jossa vietettiin varsin lämminhenkinen ja herkullinen yhteinen illanvietto komeissa Äyskosken maisemissa. Kiitos Aki Siren & kumpp. hienoista järjestelyistä!

Kolmanteen pelipäivään sunnuntaina 17.9. Eerikkala Golfissa lähdettiin kokonaispistetilanteessa: 1. Tarina 103, Tahko 94 ja Eerikkala 91 pelimuotona greensome. Jaossa oli tuplapisteet eli kaikki oli vielä mahdollista.

Tällä(kin) kertaa sääennusteet pitivät paikkansa ja matkaan lähdettiin melkoisen reippaassa sateessa. Pelatun yhdeksän reiän jälkeen kilpailun jury päätti, että nyt riitti ja kukaan ei tätä päätöstä kritisoinut. Oli aika julistaa kilpailun lopputulokset:

1. Tarinagolf 176 pistettä

2. Eerikkala Golf 154 pistettä

3. Tahko Golf 150 pistettä

Onnittelut Tarinalle! Ja isot kiitokset kaikille mukana olleille! Vuoden päästä taas uudelleen!Golden Cup 2023 voittajajoukkue: Tarinagolf