TGS Goes Tallinna - matkakertomus

Tahkon Golfseuran syksyn pelimatka suuntautui Tallinnaan 30.9.-2.10. Oheisesta matkakertomuksesta voit tuoreeltaan lukea onnistuneen reissun kuulumiset.

Liityin vasta keväällä Tahkon golfseuran jäseneksi, joten en vielä tunne kovin monia muita seuran jäseniä vaikka pelaankin Tahkolla kauden mittaan eri ihmisten kanssa, missä fliitissä sattuu aikoja olemaan. Koska olin kuitenkin jo tutustunut muutamaan kivaan uuteen ihmiseen Allikseen ja Kiisiin, innostuin heidän kannustamanaan lähtemään mukaan matkalle, ja jopas se olikin hyvä päätös!

Ensinnäkin matkan hinta oli vain 293 euroa sisältäen bussikuljetuksen, laivamatkan Tallinkilla, hotelliyöpymiset aamiaisineen, kenttien green feet, sunnuntain lounaan ja vielä paluumatkalla runsaan laivan buffet-ruokailun. Bussi lähti matkaan Tahkolta puoliltapäivin, otti kuopiolaiset kyytiin joustavasti matkan varrelta ja kokosi kyytiin Helsingissä loput matkalaiset. Bägit ja muut matkatavarat kulkivat helposti bussissa eli niitä emme tarvinneet kuljetella missään vaiheessa.

Menomatka sujahti nopeasti ja kokoonnuimme hotellin ravintolaan kuulemaan seuraavan aamun ohjeistuksen mainiolta matkanjohtajaltamme Toivasen Markulta. Sain pöytäseuraani seuran puheenjohtajan Jorma Aution, joka kertoili Tahkon ja golfkenttien historiasta. Oli todella valaisevaa kuulla mitä kaikkea Tahkolla on tapahtunut takavuosina ja kuinka se on goflkenttineen mainiosti elähdyttänyt koko Nilsiää.

Lauantaina saimme pelata auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta Estonia Golfin upean kentän, joka oli European Tour kenttä 2016. Kokoonnuimme tyylikkään klubitalon eteen ryhmäkuvaan, jonka jälkeen ennätimme vielä käväistä rangella ennen kierrosta. Alkuun kenttä vaikutti helpolle, mutta pian valkeni kentän slopen mukaisesti kaikenlaiset haasteet. Tai lieneekö lyöntien lisääntyminen joillakin väylillä ollut vain omaa kokemattomuuttani, mutta semmoistahan tämä golf usein on – onneksi emme kisailleet lyöntipelinä.

Kierroksen jälkeen oli sopivasti aikaa käydä peseytymässä ennen illalliselle suuntaamista. Kävelimme vanhaan kaupunkiin perinteikkääseen Olde Hansaan, jossa koronan jälkeen uusien nuorten työntekijöiden palvelu ei ollut niin sujuvaa, johon olemme Tahkolla tottuneet. Tämä ei tunnelmaamme pilannut, vaan saimmepahan keskustella keskenämme pidempään. Oli todella mukava kuulla tarinoita miten kunkin vaiheet olivat Tahkolle johtaneet.

Sunnuntaina pakkauduimme jälleen bussiin, joka suuntasi kohti alle puolen tunnin päässä sijaitsevaa, maalaismaisen avaraa X Raen kenttää. GameBook oli sekoitellut meille fliitit edellispäivän tulosten perusteella käänteisessä paremmuusjärjestyksessä. Sää oli edelleen poutainen ja lämpötila kipusi 15 asteeseen, joten keliä ei voinut syytellä pelin sujumattomuudesta. Raen klubitalo oli uudistettu muutama vuosi sitten, joten sielläpä passasi pelin jälkeen syödä keitto ja odotella palkintojenjakoa. Kisailimme pistebogeynä niin, että molempien päivien tulokset laskettiin yhteen ja tulokset löytyvät tahkogolfi.fi -sivujen Kilpailut otsikon alta.

Paluumatkalla nautiskelimme vielä laivan buffetin ravintolassa, jonne meille tahkolaisille oli varattu omat pöydät mainiolta paikalta ikkunan vierestä. Siinäpä oli jälleen mainiota tutustua uuteen helsinkiläiseen pariskuntaan ja pian jo keskusteltiinkin naisten kesken, jotta millaiset alushousut ovat hyvät kesäpeleissä ;). Kovin osaavat siis olla lupsakkaa sakkia nuo etelästäkin tulleet.

Näiden kaikkien päälle paluumatkalla vielä kyläyhdistyksemme puheenjohtaja Heiskasen Kari valaisi minua Tahkon tulevaisuuden suunnitelmista, joten reppuuni jäi tältä matkalta kerrassaan täydellinen anti. Lämpimät kiitokset vielä kerran kaikille yli 25:lle uudelle pelikaverilleni. Ihan varmasti lähden mukaan seuraavallekin reissulle, toivottavasti jo keväällä!

Sirpa Karppi

Iloisia bogey-free ilmeitä ennen kierrosta Estonia Golf & Country Clubilla.

Matkanjohtaja Make Toivasen käskynjako.

Matkakertomuksen kirjoittaja Sirpa Karppi ja Rae Golfin maisemat.

Kun koti-ikävä alkaa jo helpottaa.