Toimintaohjeita ukkosen yllättäessä kentällä

Kehotamme kaikkia asiakkaitamme suureen varovaisuuteen ukkosen yllättäessä!

1. Älä käytä sateenvarjoa.

2. Älä mene suojaan puun alle. Tahkon kentiltä löytyy ns. taukokatoksia, joiden suojaan kannattaa hakeutua. Kun rakennusten tai ajoneuvojen turvaa ei ole tarjolla, houkutus suojautua väärällä tavalla voi käydä suureksi. Mikä suojaa rankkasateelta, voi houkutella salaman: sateenvarjonkäyttö tai puun alle meneminen on erittäin vaarallista. On siis parempi kastua. Suuri puu voi antaa suojaa salamalta vain, jos asettuu siitä sen korkeutta vastaavalle etäisyydelle ja kyykistyy jalat yhdessä.

3. Mikäli kentän toimihenkilöt varoittavat mahdollisesta ukkosen vaarasta ja näette ukkospilvien lähestyvän kenttäaluetta, täytyy peli keskeyttää oma-aloitteisesti ja hakeutua suojaan. On myös huomattava, että henkilökunta on paikalla varoittamassa ainoastaan "virka-aikana". Mikäli ukkossadepilvet ovat kentän päällä, peli tulee keskeyttää välittömästi, vaikka salamat iskisivät useammankin kilometrin päässä. Salama voi iskeä mistä tahansa samasta pilvimassasta. Jokainen pelaaja on itse vastuussa omasta turvallisuudesta.

4. Mene kyykkyyn, jos olet aukella paikalla, se on ainoa tapa suojautua keskellä golfkenttää, jos ukkonen on suoraan päällä. Kyykistyminen on ainoa keino aukealla, kuten pellolla tai golfkentällä.

5. Jätä mailat ja kärryt kentälle, kun hakeudut suojaan. Älä nosta niitä taukokatokseen.

6. Vältä korkeita paikkoja, sillä salama iskeytyy helposti sellaiseen.

7. Vältä liikkumista vesirajalla, sillä vesi johtaa sähköä hyvin.

8. Varoita ukkosesta muita pelaajia, mikäli huomaat, etteivät he reagoi ukkoseen millään tavalla, vaan jatkavat peliä.

9. Malta pysyä suojassa riittävän pitkään, niin että ukkonen on varmasti mennyt ohi.

Kilpailuissa kilpailunjohtajan tehtävänä ja velvollisuutena on keskeyttää kilpailu ukkosen uhatessa ja pelaajien on tällöin pakko keskeyttää peli ja hakeutua suojaan sisätiloihin. Ukkosen yllättäessä kisa keskeytetään summerilla.

Kehotamme kaikkia asiakkaitamme suureen varovaisuuteen ukkosen yllättäessä!

Jos ukonilma uhkaa ja ukkospilviä on näkyvissä, seuraa tilannetta tarkasti. Mikäli sinulla on tiiaika varattuna ja olet epävarma, niin voit aina kysyä caddiemasterilta p. 0600-550 740 miten suositellaan toimivan. Ukkosen takia lähtöajan voi perua lyhyelläkin varoitusajalla kuluitta.